Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki, należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Dzień Świętego Patryka

15 marca 2013 r. w naszej szkole odbyły się obchody Dnia Świętego Patryka, organizowane przez klasy IaT i IbT wraz z opiekunami: p. Karoliną Czaja i p. Weronikę Klimek. Klasy pierwsze technikum zorganizowały dla klas drugich Liceum Ogólnokształcącego, Technikum Samochodowego i Liceum Profilowanego konkurencje, w których sprawdzana była wiedza dotycząca kultury i obyczajów Irlandii i obchodów Dnia Świętego Patryka na świecie.
Trzy najlepsze reprezentacje klas drugich, kl. IIbLO (Magdalena Meyer, Jakub Warmbier, Anna Krampa), IIpLO (Natalia Wójcik, Marta Świniarska, Sebastian Hewelt) i IIaT (Agnieszka Bobrucka, Adrian Drewa, Damian Nowicki) zakwalifikowały się do finału. Konkurencje finałowe polegały m.in. na wypiciu soku z pietruszki na czas, jedzeniu tradycyjnych irlandzkich ciastek (scones), rozwiązywaniu rebusów i zagadek dotyczących Irlandii. Po rozwiązaniu zadań finaliści otrzymywali wskazówki odnośnie miejsca ukrycia skrzata (Leprechaun). Konkurencję tę wygrała klasa IIaT, która w nagrodę pojedzie do kina na dowolnie wybrany seans w dniu 21.03. Zwycięzcom serdecznie gratulujemy!
Aby lepiej wpisać się w klimat Irlandii, z głośników popłynęła celtycka muzyka, szkoła została przystrojona zielonymi koniczynami, a dla uczniów zorganizowano konkurencję na najbardziej „zieloną klasę”, w której uczniowie zostali poproszeni o założenie jak największej ilości zielonych elementów garderoby. Zwycięską klasą okazała się IIbLO, która w nagrodę zostanie zwolniona z odpytywania, kartkówek i zadań domowych w dowolnie wybranym przez siebie dniu.
Było zielono!!!!

Copyright by www.szablonszkolny.d4u.pl Wszystkie prawa zastrzeżone.