Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki, należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Brąz dla siatkarek

Siatkarki Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 im. Jakuba Wejhera w Wejherowie zajęły III miejsce w Mistrzostwach Powiatu Wejherowskiego Szkół Ponadgimnazjalnych! Skład zespołu: Karolina Kraszkiewicz 3eLO (kapitan), Aneta Hewelt 2bLO, Paulina Miszkiel 2bLO, Daria Post 2bLO, Marta Sychowska 2bLO, Marta Dettlaff 2eLO, Karolina Kaczmarek 2pLO, Paulina Rohraff 1bLO, Iga Górska 1eLO, Agnieszka Soczyk 1fT, Karolina Trepczyk 1hLO, Martyna Młyńska 1mLO.
Pierwszego dnia (14.03) rozpoczęliśmy meczem z ZSP 1 Wejherowo. Pierwszy set okazał się bardzo wyrównany i nie obyło się bez emocji. Dziewczyny pogubiły się na początku, ale seria dobrych serwów Martyny Młyńskiej poprawiła sytuację i szybko nadrobiliśmy straty (21:21). Końcówka seta była dość nerwowa, gra punkt za punkt, aż przy stanie (23:23) przeciwniczki nie wytrzymały presji i wygraliśmy (25:23). W drugim secie „bukowa” straciła zapał i skuteczność, przez co przegrały z dużą stratą do nas, bo do 15 pkt. Końcowy wynik meczu 2:0 dla ZSP nr 4.
Kolejne spotkanie z SLO Rumia okazało się mniej wymagające. Pierwszy set spokojnie wygraliśmy 25:10. W drugim secie grały już tylko dwie zawodniczki z podstawowego składu. Mimo tego spokojnie od początku do końca prowadziliśmy. Ostateczny wynik 2:0 w setach.
Na piątek pozostały dla nas dwa najtrudniejsze mecze: z ZSP 2 Wejherowo i ZSP 1 Rumia. W pierwszej kolejności przyszło nam się zmierzyć z „elektrykiem”. Pierwszy punkt sędzia oddał nam za niesportowe zachowanie przeciwników. I niestety nie była to ostatnia kontrowersyjna decyzja arbitra w tym meczu. Pierwszy set graliśmy punkt za punkt do stanu 13:13 i wtedy straciliśmy piłkę za złe ustawienie. Sędzia nie wskazał, które zawodniczki zrobiły błąd… W naszą grę wtargnął chaos i zamieszanie. Straciliśmy dużo punktów ze złego przyjęcia. Mimo prób nie udało się nadrobić straty i przegraliśmy pierwszego seta do 17. Drugi set zaczęliśmy bardzo dobrze. Jednak znowu w kluczowych sytuacjach sędzia gwizdał na korzyść „elektryka”… W ogromnej złości przegraliśmy 16:25.
Ostatni mecz z ZSP 1 Rumia zagraliśmy na samym końcu. Trzeba tu dodać, że od kilku lat szeregi „Vikinga” zasilają zawodniczki z trzecioligowego zespołu APS TPS Rumia, i nie dało się ukryć, że mecz będzie wyjątkowo trudny. Dziewczyny dały z siebie wszystko. Parę skutecznych bloków na początku pierwszego seta zatrzymało przeciwniczki. I traciliśmy do nich tylko dwa punkty (7:9). Potem zaczęły grać tzw. „pajpem” i bardzo szybkim atakiem. Mimo wielkich starań, przegrałyśmy seta 15:25. W drugim secie nie dało się też więcej ugrać 10:25. Przegraliśmy 0:2 w setach.

Poniżej tabela ze wszystkimi wynikami mistrzostw
        Nazwa Szkoły     1         2         3         4         5         6      Sety   Punkty   Miejsce
ZSP nr 4 Wejherowo X 0:2 0:2 2:0 2:0 2:0 6:4 8 III
ZSP nr 2 Wejherowo 2:0 X 0:2 2:0 2:0 2:0 8:2 9 II
ZSP nr 1 Rumia 2:0 2:0 X 2:0 2:0 2:0 10:0 10 I
ZSP nr 3 Wejherowo 0:2 0:2 0:2 X 2:0 2:0 4:6 7 IV
SLO Rumia 0:2 0:2 0:2 0:2 X 1:2 1:10 5 VI
ZSP nr 1 Wejherowo 0:2 0:2 0:2 0:2 0:2 2:1 2:9 6 V

Gratulujemy

Mistrzostwach Powiatu Wejherowskiego Szkół Ponadgimnazjalnych w Piłce Siatkowej Dziewcząt Mistrzostwach Powiatu Wejherowskiego Szkół Ponadgimnazjalnych w Piłce Siatkowej Dziewcząt Mistrzostwach Powiatu Wejherowskiego Szkół Ponadgimnazjalnych w Piłce Siatkowej Dziewcząt Mistrzostwach Powiatu Wejherowskiego Szkół Ponadgimnazjalnych w Piłce Siatkowej Dziewcząt Mistrzostwach Powiatu Wejherowskiego Szkół Ponadgimnazjalnych w Piłce Siatkowej Dziewcząt Mistrzostwach Powiatu Wejherowskiego Szkół Ponadgimnazjalnych w Piłce Siatkowej Dziewcząt Mistrzostwach Powiatu Wejherowskiego Szkół Ponadgimnazjalnych w Piłce Siatkowej Dziewcząt Mistrzostwach Powiatu Wejherowskiego Szkół Ponadgimnazjalnych w Piłce Siatkowej Dziewcząt Mistrzostwach Powiatu Wejherowskiego Szkół Ponadgimnazjalnych w Piłce Siatkowej Dziewcząt Mistrzostwach Powiatu Wejherowskiego Szkół Ponadgimnazjalnych w Piłce Siatkowej Dziewcząt Mistrzostwach Powiatu Wejherowskiego Szkół Ponadgimnazjalnych w Piłce Siatkowej Dziewcząt Mistrzostwach Powiatu Wejherowskiego Szkół Ponadgimnazjalnych w Piłce Siatkowej Dziewcząt Mistrzostwach Powiatu Wejherowskiego Szkół Ponadgimnazjalnych w Piłce Siatkowej Dziewcząt!
Stoją od lewej: Karolina Kraszkiewicz 3eLO, Karolina Trepczyk 1hLO, Karolina Kaczmarek 2pLO,
Agnieszka Soczyk 1fT, Aneta Hewelt 2bLO, Paulina Miszkiel 2bLO, Pani Ewa Selke.
Siedzą: Marta Sychowska 2bLO, Daria Post 2bLO, Martyna Młyńska 1mLO, Iga Górska 1eLO.

Autorką zdjęć jest Agnieszka Soczyk, uczennica 1 fT.
Copyright by www.szablonszkolny.d4u.pl Wszystkie prawa zastrzeżone.