Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Grand Prix Trójmiasta „Z biegiem natury”- zakończone!

16 marca 2013r., w sobotę odbył się piąty, ostatni bieg w ramach Grand Prix Trójmiasta „Z biegiem natury”. W całym cyklu swoich sił na dystansie 5km próbowało siedmioro naszych reprezentantów (Karol Kass 3bT, Michał Miszke 1bLO, Łukasz Wiśniewski 1bLO, Kasia Konkel 3bLO, pani Ewa Selke, pani Joanna Kwiatkowska i… pani Maria Maj-Roksz). Trasa ta sama, ale za każdym razem biegło się inaczej.
Aby zostać sklasyfikowanym, należało wziąć udział w przynajmniej 4 z 5 biegów. To udało się tylko trojgu z nich.
W minioną sobotę Kasia i Łukasz po raz kolejny potwierdzili bardzo dobrą formę. Oficjalne podsumowanie zawodów oraz ceremonia wręczenia nagród odbędą się dopiero 3 kwietnia 2013 na gdańskiej AWFiS, ale my już dziś wiemy, że nasi uczniowie staną na podium. W każdym ze startów byli przecież w ścisłej czołówce.
Dzisiejsze wyniki naszych reprezentantów przedstawiają się następująco:

Zawodnik Czas Miejsce w kategorii
Łukasz Wiśniewski 1b LO
00:22:05
I miejsce w M16 – 10/80 mężczyzn
Katarzyna Konkel 3b LO
00:24:57
III miejsce w K16 – 9/38 kobiet
Pani Joanna Kwiatkowska
00:27:01
V miejsce w swojej kategorii – 14/38 kobiet
Pani Maria Maj-Roksz
00:27:57
VI miejsce w swojej kategorii – 16/48 kobiet
Kolejne aktywnie spędzone zimowe przedpołudnie - zaliczone! I bardzo cieszy fakt, że była z nami ta „zarażająca” pasją biegania pani Maria Maj –Roksz, która wraca do biegania po… usprawiedliwionej kilkumiesięcznej nieobecności.
Grand Prix Trójmiasta „Z biegiem natury”- zakończone, ale my nie przestajemy biegać!
I tak trzymać!!!

Grand Prix Trójmiasta „Z biegiem natury” Foto: Klaudia Hopa, http://zbiegiemnatury.pl/galeria/miasta/miasto/gdansk/id/10 Grand Prix Trójmiasta „Z biegiem natury” Foto: Klaudia Hopa, http://zbiegiemnatury.pl/galeria/miasta/miasto/gdansk/id/10 Grand Prix Trójmiasta „Z biegiem natury” Foto: Klaudia Hopa, http://zbiegiemnatury.pl/galeria/miasta/miasto/gdansk/id/10 Grand Prix Trójmiasta „Z biegiem natury” Foto: Klaudia Hopa, http://zbiegiemnatury.pl/galeria/miasta/miasto/gdansk/id/10 Grand Prix Trójmiasta „Z biegiem natury”Foto: Klaudia Hopa, http://zbiegiemnatury.pl/galeria/miasta/miasto/gdansk/id/10 Foto: Klaudia Hopa, http://zbiegiemnatury.pl/galeria/miasta/miasto/gdansk/id/10