Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki, należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

XXXIX Nocne Marsze na Orientację "Manewry SKPT"

W nocy z 16 na 17 marca odbyła się kolejna - 39 - edycja Nocnych Marszów na Orientację Już dwa tygodnie wcześniej zapisy były emocjonujące, bo zdołała się zapisać grupa zwana „Łazikami”, czyli Beata Lange i Małgorzata Sil, natomiast ekipa: Cezary Lewandowski, Maciej Skok, Sławek Szmuda, Maja Maj-Roksz i ks. Arkadiusz Warszyński nie zmieściła się w limicie czasu i wylądowała na liście rezerwowej.
Im bliżej dnia startu tym szanse ekipy Mai na start były coraz mniejsze. W związku z tym ekipa „Łazików” wspaniałomyślnie zaprosiła wszystkich na wspólne maszerowanie. Niestety z różnych przyczyn nie mogli pojawić się reprezentanci stałej ekipy, a przyjemności towarzyszenia koleżankom doświadczył tylko Maciej Skok.
O 9.00 rano dowiedzieliśmy się, że czeka nas wyjazd do Sierakowic. Już sam dojazd zwiastował kłopoty, bo trochę pobłądziliśmy, ale w ostatniej chwili pojawiliśmy się na starcie. O 19.00 wyruszyliśmy na trasę. Czytaniem mapy i kierowaniem zajęła się Beata Lange, reszta ekipy starała się w miarę możliwości jej pomóc. Jednak im dalej w las, tym więcej drzew. Po znalezieniu pierwszego punktu (hurraaaaa) nawigacja w lesie stawała się coraz trudniejsza. Na szczęście spotkaliśmy znajomego duszka, a raczej dwie duszyczki, dzięki czemu wspólnymi siłami poszukiwania punktów kontrolnych szły pełną parą.
Niestety tu również nie ustrzegliśmy się błędów, mając poważne (długotrwałe) kłopoty ze znalezieniem dwóch punktów. Było bardzo zimno, – 12 stopni, dużo śniegu w lesie, w niektórych miejscach po kolana, więc „spacer” znacznie nadwyrężył siły naszej ekipy.
Trochę zziębnięci i zmęczeni wróciliśmy do bazy. Następnym razem będzie lepiej. Dziękujemy bardzo dwóm duszyczkom za przygarnięcie nas do siebie.
PS. Całą drogę wspierali nas duchowo (a raczej telefonicznie) Czarek i Maja.

Do zobaczenia w grudniu na kolejnym marszu

Copyright by www.szablonszkolny.d4u.pl Wszystkie prawa zastrzeżone.