Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Srebrny medal chłopców

W miniony wtorek i środę (19 i 20 marca 2013 r.) w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 3 w Wejherowie odbyły się finały Mistrzostw Powiatu w piłce siatkowej chłopców. Tydzień wcześniej w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 1 w Rumi odbyły się eliminacje, w których nasza reprezentacja pewnie pokonała swoich rywali grupowych (ZSP1 Rumia, ZSP Reda, ZSP 2 Rumia) i nie tracąc ani jednego seta awansowała do finału.
W pierwszym dniu finałów nasza drużyna pokonała gospodarzy Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 3 Wejherowo oraz SLO Rumia i zapewniając sobie już w połowie rozgrywek wysokie drugie miejsce.
Niestety, pewność siebie trenera drużyny, że wynik ten usatysfakcjonuje sztab szkoleniowy naszej szkoły, a także duże grono kibiców spowodowała, że także drużyna była mniej skoncentrowana w drugim dniu zawodów i niestety po trudnym i (jak to określił trener drużyny) pechowym meczu nieznacznie uległa drużynie ZSP nr 2 z Wejherowa, a następnie przegrała z faworytem tych rozgrywek ZSP nr 1 Wejherowo.
Skład reprezentacji naszej szkoły: Derc Krzysztof, Derc Mateusz, Cirocki Wojciech, Hewelt Krystian, Grzenkowicz Rafał, Patelczyk Paweł, Doerig Tomasz, Klahs Dariusz, Łaga Dawid

Gratulujemy drugiego miejsca, a mogło być lepiej