Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Wejheriada 2013

20 marca 2013 r. w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 4 im. Jakuba Wejhera w Wejherowie odbył się drugi etap IV edycji Powiatowej Olimpiady Języka Angielskiego - WEJHERIADA. Eliminacje szkolne odbyły się w siedmiu szkołach ponadgimnazjalnych w powiecie wejherowskim. Do II etapu zakwalifikowało się 61 uczniów z poszczególnych szkół:
- Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 1 w Wejherowie,
- Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 2 w Wejherowie,
- Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 3 w Wejherowie,
- Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 4 w Wejherowie,
- Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych w Redzie,
- Liceum Ogólnokształcące Nr 1 w Rumi,
- Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 1 w Rumi.
Uczniowie mieli okazję sprawdzić wiedzę przed egzaminem maturalnym zarówno na poziomie podstawowym, jak i rozszerzonym. Najlepsi uczniowie zakwalifikowani do III etapu Olimpiady wezmą udział w egzaminie ustnym, który odbędzie się 17 kwietnia 2013r. w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 4 w Wejherowie.
Cieszymy się poziomem wiedzy uczniów mając nadzieję, że udział w Wejheriadzie wzbogaci ich doświadczenie i okaże się próbą generalną przed egzaminem maturalnym.
Trzymamy kciuki