Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Dzień otwarty naszej szkoły

Podobnie jak w minionych latach „samochodówka” otworzyła swoje podwoje przed gimnazjalistami, którzy już wkrótce staną przed wyborem dalszej drogi kształcenia.
21 marca uczniowie mieli okazję do poznania szkoły, w której być może we wrześniu rozpoczną naukę. Kandydaci poznali ofertę edukacyjną, propozycje dodatkowych zajęć i możliwości rozwijania swoich zainteresowań. Ponadto, nie zabrakło okazji do porozmawiania z nauczycielami i uczniami.
Na sali gimnastycznej przedstawiciele każdego profilu przygotowali tematycznie dostosowane stanowiska, przy których osoby pragnące dołączyć do grona uczniów "samochodówki" mogli otrzymać niezbędne informacje.
Prezentacja na temat szkół wchodzących w skład Zespołu Szkół Pondgimnazjalnych nr 4 i grup "euro" w wykonaniu pana Michała Obrockiego porwała tłumy. Jednak to scena muzyczna najbardziej przyciągnęła gimnazjalistów. Nasi uczniowie dali cudowny pokaz wokalno-instrumentalnych zdolności, byli to: Tomek Kotłowski, Jasiu Szulc, Julia Waga, Joanna Przybylska, Iza Boszke, Jakub Sychowski, Paweł Semrau i Agnieszka Klebba.
Ponadto uczennice bio-sportu zachęcały możliwością pokrojenia wieprzowego serca, nerek, mózgu i węzłów chłonnych dziczyzny. Przygotowaliśmy także wycieczkę po szkole, dzięki której można było zajrzeć w każdy kącik „samochodówki”.
Wiele uśmiechu wzbudziły: germanistka, Anna Guziuk i polonistka, Wioletta Sokół, które w barwny sposób zachęcały do wstąpienia w szeregi naszych uczniów. Kolorowe przebrania, peruki i „cudaczne” nakrycia głowy wprawiały wszystkich dobry nastrój.
A naszym Kochanym Uczniom wielkie podziękowania – spisaliście się na medal!

Gimnazjaliści!!!! Czekamy!!!!