Pierwsze i trzecie miejsce oraz nagrodę specjalną zdobyli nasi uczniowie.

Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

XV Powiatowy Festiwal Poezji i Piosenki Angielskiej

W dniu 23 marca 2013 w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 1 przy ul. Bukowej w Wejherowie odbył się jubileuszowy XV Powiatowy Festiwal Poezji i Piosenki Angielskiej. 35 młodych wykonawców ry- walizowało w dwóch kategoriach: wiersz i piosenka. Naszą szkołę reprezentowali:
- Klaudia Markowska (IhLO) i akompaniujący jej na gitarze Tomasz Kotkowski (IeLO)
   w kategorii "wiersz" (Wiersz pt.: Despair) oraz
- Julia Waga (IIeLO) i Jan Szulc (IIIhLO) z piosenką Simply the Best z repertuaru Tiny Turner
- Iza Boszke (IIIhLO) i Paweł Semrau (IfT) z piosenką Babe I'm gonna leave you z repertuaru Led Zeppelin
- Agnieszka Klebba (IhLO) z piosenką Skyfall z repertuaru Adele
Publiczność zgromadzona w sali gimnastycznej wysłuchała w sumie czterech wierszy i 19 piosenek. Jury w czteroosobowym składzie obradowało ponad godzinę. W tym czasie wysłuchaliśmy jam session w wykonaniu naszych uczestników oraz gościnnego występu duetu absolwentów szkoły ZSP 1.
I wreszcie przewodnicząca jury odczytała werdykt. Wręczyło wyróżnienia, a następnie nagrody w kategorii wiersz. III miejsce zdobyli Klaudia i Tomek! Następnie wręczono nagrody w kategorii piosenka. I tu, cytując Przewodniczącą jury: jeśli chodzi o pierwsze miejsce, byliśmy wyjątkowo zgodni, zdobyli je, brawurowo pokonując konkurencję, Iza i Paweł.
Dodatkowo, nagrodę specjalną, otrzymała przeurocza Julia Waga.
O serwis foto postarały się uczennice klasy IfT

Gratulujemy!!!