Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Targi Edukacyjne

26 marca 2013 r. w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych w Redzie odbyły się coroczne Targi Edukacyjne, podczas których szkoły ponadgimnazjalne prezentowały swoje oferty edukacyjne na nadchodzący rok szkolny 2013/2014. Odbiorcami targów byli przede wszystkim uczniowie szkół gimnazjalnych powiatu wejherowskiego. Uroczyste otwarcie targów nastąpiło po przemówieniu v-ce Starosty Powiatu Wejherowskiego p. Jana Domańskiego.
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 z Wejherowa był jednym z wystawców tejże imprezy. Największym zainteresowaniem wśród odwiedzających uczniów, cieszyły się takie kierunki, jak: fototechnik, technik mechanik oraz profile szkoły licealnej, takie jak: biologiczno-sportowy, humanistyczny oraz klasy euro. Młodzież bardzo dużą uwagę przywiązywała do atrakcyjności oferty edukacyjnej szkoły, mając na uwadze zdawalność egzaminów maturalnych, wymiany językowe oraz różnorodność kół zainteresowań.
Stoisko „samochodówki” budziło ogólną ciekawość wśród odwiedzających, ponieważ wizualnie prezentowało się bardzo interesująco. Nasza młodzież przekazywała odwiedzającym rzetelne informacje o szkole, informatory, ulotki, a także wymagane kwestionariusze.
Reasumując można powiedzieć, że uczniowie obecni na targach mogą czuć się doinformowani i zorientowani na ofertę kolejnego szczebla edukacyjnego.