Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Indywidualne Biegi Przełajowe

5 kwietnia 2013 roku na boisku Salezjańskiego Liceum Ogólnokształcącego w Rumi, w zimowej jeszcze scenerii, odbyły się Mistrzostwa Powiatu Wejherowskiego w Indywidualnych Biegach Przełajowych.
Biegać nie było łatwo. Pięć centymetrów błota, a pod nim twarda, zamarznięta jeszcze ziemia. W kategorii szkół ponadgimnazjalnych na starcie stanęło 20 dziewcząt i 15 chłopców. Jako najlepsza zawodniczka w powiecie bez eliminacji do finałów awansowała Katarzyna Konkel, która w tym czasie była na obozie treningowych. Nieco zawiodła reszta naszych zawodniczek, które w sztafecie na jesieni zdobyły złoty medal, a teraz indywidualnie zajęły miejsca od IX do XVII. Oj daleko!
Chłopcy wypadli lepiej. Dwóch zawodników awansowało dalej. Drugie miejsce zajął Karol Kass z IIIbT, a V miejsce, niemal na ostatnich metrach, wywalczył Łukasz Wiśniewski z IbLO. Gratulujemy i życzymy udanego startu 17 kwietnia w Człuchowie. Pozostałe miejsca naszych zawodników: Natalia Treder IX miejsce, Natalia Wejer XIV, Weronika Darznik XV, Patrycja Zawitkowska XVI, Dominika Sidorowicz XVII. Robert Dybowski VIII, Krystian Gapski X, Kacper Ziętkowski XIV.

Życzymy zwycięstw w kolejnych zawodach

Mistrzostwa Powiatu Wejherowskiego w Indywidualnych Biegach Przełajowych