Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Samochodówka na Motor Show 2013 w Poznaniu

Po wielu latach przerwy (podobno aż 15!) nauczyciele przedmiotów zawodowych naszej szkoły w składzie p.Krystyna Perlińska, p.Waldemar Marcinkiewicz, p.Leszek Kamiński. p. Maciej Lewiński pod kierunkiem p.Andrzeja Nazaruka (dobrze że w końcu wyszedł zza biurka z komputerem) zorganizowali wyjazd uczniów klas technikalnych i zawodowych na targi motoryzacyjne Motor Show 2013 w Poznaniu. W wycieczce uczestniczyło aż 85 uczniów z następujących klas: IaT-22, IIaT-18, IIbT-9, IIIaT-1, IVbT-1, IaZSZ-20, IIaZSZ-5, IIbZSZ-7, IIIaZSZ-1, IIIbZSZ-1, którzy mieli możliwość zapoznania się z najnowszymi modelami największych koncernów samochodowych i motorowych, obejrzenia modeli zabytkowych, poznania nowoczesnych rozwiązań technicznych w szeroko pojętej dziedzinie, jaką jest motoryzacja.
Mimo wczesnej godziny wyjazdu (5.00) nikt nie narzekał na zmęczenie. 5 godzin zwiedzania minęło niepostrzeżenie. Wszyscy byli zgodni, że była to jedna z fajniejszych lekcji przedmiotów zawodowych. Około 16.30 autokary ruszyły w drogę powrotną zabierając dodatkowych 6 pasażerów uczestników XIX Ogólnopolskiego Turnieju Wiedzy Samochodowe z naszej szkoły ze zwycięzcą w kategorii szkół zawodowych Piotrem Gajewskim z kl. IIIaZSZ. Jego wynik jest jednym z największych sukcesów w konkursach ogólnopolskich uczniów szkół zawodowych. (obejrzyj wyniki poprzednie) Gratulujemy Piotrkowi oraz wszystkim nauczycielom „zawodowcom”!!! Około 23.00 w piątkowy wieczór wyprawa zakończyła się na naszym szkolnym parkingu. Do zobaczenia za rok.

Do zobaczenia na pewno za rok!!!