Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Targi "Start w przyszłość"

Już po raz kolejny, na terenie Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 im. Jakuba Wejhera w Wejherowie, odbyły się Targi Edukacyjno-Zawodowe „Start w Przyszłość”.
Głównym inicjatorem przedsięwzięcia był Punkt Pośrednictwa Pracy w Wejherowie. Impreza miała na celu skupienie jak największej liczby wystawców, zarówno przedstawicieli szkół wyższych, policealnych, przedstawicieli małych przedsiębiorstw, agencji pracy, pośrednictwa pracy, jak również tych najważniejszych, czyli uczniów. Młodzież miała okazję zapoznać się z najciekawszymi, aktualnymi ofertami pracy oraz możliwościami edukacyjnymi na najbliższy rok akademicki, oferowanymi przez trójmiejskie uczelnie.
Jednocześnie, podczas trwania targów, nasi uczniowie wzięli udział w warsztatach, prowadzonych przez doradców zawodowych, obejmujących tematykę „Autoprezentacji”. Reasumując ten dynamiczny dzień można śmiało powiedzieć, że organizacja targów na terenie ZSP nr 4 przyniosła ogólną satysfakcję i zadowolenie, zarówno organizatorom, jak i odbiorcom.

Do zobaczenia następnym razem

Targi Start w przyszłość Targi Start w przyszłość Tak było w zeszłym roku (foto: http://www.awf.gda.pl/index.php?id=70&items=289)