Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Ogólnopolski Konkurs Recytatorski 2013 za nami...

Jury doceniło nasze talenty…. Ogólnopolski Konkurs Recytatorski to od kilkudziesięciu lat jedna z najważniejszych imprez promujących młode talenty. Tradycyjnie podzielony jest na cztery kategorie: recytacja, poezja śpiewana, wywiedzione ze słowa oraz monodram. Jak co roku przygotowywaliśmy się starannie, aby przedstawić swoje interpretacje poezji, prozy, dramatu. Wśród uczestników znaleźli się uczniowie klas trzecich i pierwszych liceum ogólnokształcącego i fototechnika.
Podczas przesłuchań eliminacji rejonowych nasi uczniowie, nie bacząc na silną konkurencję, z wielkim zaangażowaniem prezentowali przygotowane utwory. Jury doceniło wrażliwość na słowo, muzykę i umiejętność rozpoznawania w tekście literackim drugiego człowieka oraz sztukę interpretacji jego uczuć.
W kategorii "recytacja" III miejsce zdobyła Julita Hinz z klasy I euro, natomiast w kategorii "poezja śpiewana" I miejsce zajęła Izabela Boszke z klasy III hLO, której na gitarze akompaniował Paweł Semrau z klasy pierwszej fototechnika.
Na finał wojewódzki jedziemy 26 kwietnia do Sztumu. Wszyscy życzymy Izie powodzenia i zgadzamy się z jury eliminacji rejonowych, wyrażając wspólnie podziw dla Jej talentu!

My też gratulujemy i życzymy powodzenia