Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Konkurs „Rodnô Mòwa” - eliminacje

W czwartek 11 kwietnia 2013 r. w siedzibie Zrzeszenia Kaszubsko – Pomorskiego w Wejherowie odbyły się eliminacje do konkursu „Rodnô Mòwa”. Naszą szkołę reprezentowali - Małgorzata Lange z klasy IpLO i Karol Barzowski z klasy IIbT. Zasady konkursu stanowią, że tylko zdobywcy I i II miejsca wchodzą do kolejnego etapu i walczą o finał w Chmielnie. Spośród reprezentantów wejherowskich szkół ponadgimnazjalnych jury awans przyznało właśnie naszym reprezentantom. Pierwsze miejsce zdobyła Małgorzata, a drugie Karol – zwycięzca ubiegłorocznego finału w Chmielnie w swojej kategorii. Kolejne lata pokazują, że w recytacji po kaszubsku jesteśmy najlepsi w powiecie, a na pewno liczymy na ponowną wygraną w finale obejmującym całe Kaszuby. Trzymajmy kciuki już 22 kwietnia na kolejnym etapie i podczas finału 25 maja.

Trzymamy kciuki

Rodnô Mòwa