Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Raz na wozie, raz pod wozem...

Po meczach w unihokeja między nauczycielami, a uczniami naszej szkoły przyszła kolej na mecz, w tak ulubioną przez wielu, piłkę nożną. Słoneczna pogoda oraz kibice dopingujące obie drużyny - tego nie mogło zabraknąć w dniu 15 kwietnia 2013 roku, kiedy to na murawę boiska szkolnego wybiegły drużyny nauczycieli oraz reprezentacja klasy 3b Technikum nr 3.
Nie wszystkie sprawy organizacyjne zostały dopięte na ostatni guzik przez drużynę uczniów i jej kibiców, w związku z tym mecz rozpoczął się z kilkuminutowym opóźnieniem.
Spotkanie było bardzo zacięte. Na początku dominowała drużyna uczniów, atakując raz po raz na bramkę nauczycieli. Ich ataki zaowocowały zdobyciem pierwszej bramki przez Tomka Czepka. Jego strzał zza linii pola karnego był nie do obrony. Później gra się wyrównała i powoli do głosu zaczęli dochodzić nauczyciele. Po błędzie bramkarza i jednego z zawodników, nauczyciele wykonywali rzut wolny pośredni i Adam Duda zdobył wyrównująca bramkę.
W drugiej połowie gra była w dalszym ciągu wyrównana. Ataki sunęły raz pod jedna bramkę raz pod drugą z niewielka przewaga uczniów. Kiedy już wszyscy myśleli,że mecz zakończy się remisem, nieprawdopodobny kiks Macieja Syski na własnym polu karnym, zaowocował zdobyciem bramki ponownie przez Tomasza Czepka. Drużyna uczniów wygrała 2:1.
Po skończonym meczu tradycyjnie drużyna przegrana wykonała pięć rund na bieżni w koło boiska (z małym wyjątkiem ustalonym między uczniami, a Maciejem Skokiem). Tradycyjnie już przegrani stawiają również energetyzujący napój w postaci dwóch zgrzewek coli.

Do zobaczenia następnym razem