Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

VI Międzygimnazjalny Turniej Chemiczny

Dnia 18 kwietnia 2013 roku w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 4 im. Jakuba Wejhera w Wejherowie odbył się VI Międzygimnazjalny Turniej Chemiczny im. Jakuba Wejhera. Głównym celem przedsięwzięcia było popularyzowanie chemii jako nauki, promowanie uczniów o szczególnych uzdolnieniach, rozbudzanie zainteresowań uczniów i pogłębianie ich wiedzy chemicznej.
Do konkursu przystąpiło czternaście trzyosobowych drużyn ze szkół powiatu wejherowskiego. Na początku uczniowie rozwiązywali test zawierający pytania otwarte i zamknięte. Do kolejnego etapu przeszły trzy najlepsze drużyny. Ten etap składał się m.in. z pokazów chemicznych przeprowadzanych przez uczennicę klasy 2bLO Paulinę Miszkiel, oraz z zadań doświadczalnych wykonywanych przez uczestników konkursu. Rywalizacje zakończył trzeci etap - „kto pierwszy ten lepszy”, w którym uczniowie wykazali się wiedzą i wieloma umiejętnościami potrzebnymi do rozwiązania 12 zadań m.in. na temat: wewnętrznej budowy materii, systematyki i właściwości związków organicznych oraz powietrza i jego składników.
Poziom konkursu był bardzo wysoki. Po zaciętej walce wyłoniono zwycięzców. Pierwsze miejsce zajęła drużyna z Gimnazjum Nr 1 w Wejherowie w składzie: Aleksandra Litwin, Sara Sulich, Grzegorz Detlaff, drugie miejsce – drużyna ze Społecznego Gimnazjum nr 1 w Wejherowie w składzie Aleksandra Słowakiewicz, Ewa Behr, Maciej Herbasz, a trzecie drużyna z Gimnazjum nr 1 w Redzie w składzie: Katarzyna Romejko, Barbara Skrzypkowska, Igor Ebertowski. Serdecznie gratulujemy.
Laureaci otrzymali nagrody książkowe ufundowane przez Starostwo Powiatowe w Wejherowie.

Zapraszamy za rok

VI Międzygimnazjalny Turniej Chemiczny im. Jakuba Wejhera VI Międzygimnazjalny Turniej Chemiczny im. Jakuba Wejhera VI Międzygimnazjalny Turniej Chemiczny im. Jakuba Wejhera VI Międzygimnazjalny Turniej Chemiczny im. Jakuba Wejhera VI Międzygimnazjalny Turniej Chemiczny im. Jakuba Wejhera VI Międzygimnazjalny Turniej Chemiczny im. Jakuba Wejhera