Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Giełda edukacyjna w Szemudzie

Już po raz kolejny, w tym roku szkolnym, Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 im. Jakuba Wejhera w Wejherowie wziął udział w prezentacji swojej oferty edukacyjnej. Tym razem odbiorcami byli uczniowie z Gimnazjum w Szemudzie.
Prezentacje szkół ponadgimnazjalnych odbyły się po raz pierwszy w formie giełdy edukacyjnej. Wszystkie szkoły ponadgimnazjalne zaspokajały ciekawość swoich odbiorców, poprzez udzielanie rzetelnych informacji o szkołach oraz informując gimnazjalistów o atrakcyjności ofert.
Tym razem, największym zainteresowaniem, wśród szemudzkiej młodzieży, cieszyły się kierunki samochodowe, zarówno technikum, jak i szkoły zawodowej. Zainteresowani uczniowie pobierali nie tylko informatory i ulotki o szkole, ale również gotowe dokumenty aplikacyjne. Przyszli uczniowie szkoły zasadniczej informowali nas, że są na poważnie zainteresowani swoją profesją, ponieważ praktyki zawodowe są już załatwione".
Zapraszamy do nas! - takim zdaniem kończyliśmy indywidualne rozmowy z gimnazjalistami.

No więc zapraszamy do nas