Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

"Kaszuby biegają", Samochodówka biega!

Sobotnie przedpołudnie 20.IV.2013 r. grupa uczniów z naszej szkoły pod opieką pani J. Kwiatkowskiej i pani E. Selke znów postanowiła spędzić aktywnie. W Lesie Piaśnickim odbył się pierwszy z 8 biegów pod hasłem "Kaszuby biegają". Niewątpliwie Samochodówka dominowała w biegach młodzieżowych. Cała nasza czwórka wróciła z cennymi nagrodami, wywalczywszy następujące miejsca:
W kategorii dziewcząt na dystansie 1800m:
   •   I miejsce Natalia Treder 1b LO
   •   II miejsce Weronika Darznik 1b LO
   •   IV miejsce Paulina Ciska 1p LO
W kategorii chłopców na dystansie 2800m:
   •   I miejsce Karol Kass 3bT
W biegu głównym na dystansie 10.300 m mieliśmy troje reprezentantów: Małgorzata Lange 1p LO, która zajęła III miejsce w swojej kategorii wiekowej, Michał Misze 1b LO oraz pani Ewa Selke, która finiszowała jako piąta wśród wszystkich kobiet.
Podkreślamy jednak, że nie nagrody były dziś najważniejsze. Liczy jest chęć aktywnego spędzania czasu wolnego, a w tym wyjątkowym miejscu, jakim jest Piaśnicki Las, najważniejsza była chęć uczczenia pamięci tych przeszło 12.000 osób tam zamordowanych….

No więc zapraszamy do nas

Kaszuby biegają Kaszuby biegają Kaszuby biegają Kaszuby biegają Kaszuby biegają Kaszuby biegają Kaszuby biegają Kaszuby biegają Kaszuby biegają Kaszuby biegają Kaszuby biegają Kaszuby biegają