Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Eliminacje Wojewódzkie Olimpiady Wiedzy Ekologicznej

W sobotę 20 kwietnia 2013 r. uczniowie klas biologiczno – sportowych LO (Monika Borysiak 2B, Przemysław Papke 3B i Jeremi Sławiński 1B) reprezentowali naszą szkołę w eliminacjach wojewódzkich Olimpiady Wiedzy Ekologicznej, które odbyły się na Wydziale Nauk Społecznych Uniwersytetu Gdańskiego.
Po teście uczestnicy olimpiady wraz z opiekunami wysłuchali prelekcji prof. dr. hab. Dariusza Borowiaka z Katedry Limnologii Instytutu Geografii UG pt. „Ekosystemy jeziorne w warunkach obserwowanych zmian klimatycznych". Wystąpienie nawiązywało do "Roku Jezior Pomorza" ustanowionego przez Sejmik Województwa Pomorskiego.
W tym roku w województwie pomorskim po szkolnym etapie, w którym wzięło udział aż 1974 uczniów z 87 szkół, do eliminacji wojewódzkich zakwalifikowało się 101 uczestników, w tym trzech z naszej szkoły. Z części pisemnej, najlepsza wśród naszych reprezentantów, Monika, uzyskała 32 punkty, niestety o 3 za mało, by zakwalifikować się do ścisłego finału. Zwycięzcą OWE w województwie został uczeń III LO w Gdyni Tomasz Kłos, który wraz z 6 innymi finalistami będzie reprezentować pomorskie na szczeblu centralnym w czerwcu 2013 r. w Katowicach.
No cóż…. za rok spróbujemy raz jeszcze!

Trzymamy kciuki za rok