Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

V Wojewódzki Turniej Wiedzy Technicznej

Dnia 20 i 21 kwietnia 2013 uczniowie klasy IV Technikum nr 3: Damian Kunz i Wojciech Szefka brali udział w V Wojewódzkim Turnieju Wiedzy Technicznej z rysunku technicznego w Nowym Dworze Gdańskim. Do uczestnictwa w turnieju przystąpiły szkoły z Bytowa, Człuchowa, Gdańska, Słupska, Miastka, Tczewa, Nowego Dworu Gd. i z Wejherowa. W turnieju brało udział 22 uczniów, rywalizując o zwycięstwo indywidualne oraz 11 zespołów szkolnych walczących o zwycięstwo drużynowe.
Kryształowy Puchar Przechodni zdobył Zespół Szkół Nr 2 z Nowego Dworu Gd. - gospodarz turnieju. Szkoła nasza zajęła IV miejsce. Niestety przed nami znalazły się szkoły z Człuchowa i z Miastka. W klasyfikacji indywidualnej Damian Kunz zajął VI miejsce, a Wojciech Szefka - VII miejsce. Gratulujemy!!!
Młodzież biorąca udział w turnieju miała zapewnione wyżywienie oraz nocleg. W ramach czasu wolnego dla uczestników turnieju i ich opiekunów organizatorzy przygotowali wycieczkę do Muzeum Żuławskiego, gdzie mieli możliwość zapoznania się z historią i kulturą regionu.

Gratulujemy