Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Turniej Wojewódzki Ogólnopolskiego Konkursu Recytatorskiego

Utworami „Ulotność” i „Ukradkiem” Izabela Boszke - absolwentka V Liceum Ogólnokształcącego - wyśpiewała III miejsce w kategorii „poezja śpiewana” w Turnieju Wojewódzkim Ogólnopolskiego Konkursu Recytatorskiego, który odbył się w dniach 26-28 kwietnia br. w Sztumie.
Za wykonanie piosenek konkursowych Iza otrzymała gromkie brawa i ciepły aplauz publiczności. Jury zwróciło uwagę na Jej talent i doceniło umiejętność interpretacji tekstu oraz muzykalność. Wszystkich zachwycił głos wokalistki i profesjonalizm Pawła Semreau, który akompaniował Izie na gitarze.
Dzięki brawurowej prezentacji w Sztumie Iza ma szansę wystąpić na spotkaniach finałowych OKR we Włocławku, które odbędą się w dniach 5-8 czerwca br. Mamy nadzieję, że zaśpiewa najpiękniej jak potrafi i zdobędzie uznanie jury.

Życzymy Izie i Pawłowi powodzenia!

58 Ogólnopolski Konkurs Recytatorski 2013 58 Ogólnopolski Konkurs Recytatorski 2013