Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Kolejny kurs spawania zakończony

Dnia 29 kwietnia 2013 r. zakończył się kolejny - szósty już - kurs spawania organizowany w naszej szkole przez Stowarzyszenia Absolwentów i Przyjaciół Zespołu Szkół Samochodowych i Ponadgimnazjalnych nr 4 im. Jakuba Wejhera w Wejherowie. Do egzaminu potwierdzającego zdobycie uprawnień spawalniczych na różnych szczeblach wtajemniczenia przystąpiło 34 uczniów naszej szkoły oraz czterech absolwentów.
Ponownie wszystkie osoby podchodzące do egzaminu zdały go z wynikiem pozytywnym. Nasi nauczyciele zostali również pochwaleni przez egzaminatora z Instytutu Spawalniczego w Gliwicach za bardzo dobre przygotowanie naszych kursantów do spawania.

Gratulujemy wszystkim