Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Matura 2013

Dnia 7 maja 2013 r. rozpoczęły się w naszej szkole egzaminy maturalne. Pierwszy przedmiot, to jak zawsze, język polski na poziomie podstawowym. Obrazy przeszłości i refleksje na temat pamięci w utworach Elizy Orzeszkowej i Krzysztofa Kamila Baczyńskiego oraz rola autorytetu w społeczeństwie według Stefana Żeromskiego – takie tematy na egzaminie maturalnym mogli wybrać tegoroczni maturzyści. Kolejne dni to matematyka i języki obce i tak przez dwa tygodnie. Będzie dobrze!