Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Bieg Europejski w Gdyni

W sobotę, 11 maja 2013 r. odbył się kolejny bieg z cyklu Grand Prix Gdyni w Biegach Ulicznych. Tradycyjnie imprezę rozpoczęli pasjonaci Nordic Walking. Potem biegali uczniowie szkół podstawowych i gimnazjalnych. O 11:30 wystartowała jedyna nasza reprezentantka w biegach młodzieżowych - Weronika Darznik z klasy 1b LO. Dzielnie pokonała dystans 2 km i zajęła II miejsce.
O 13:30 na starcie w biegu głównym było nas już więcej: Gosia Lange (1p LO), Michał Miszke (1b LO), Przemek Jurgielewicz (2m LO), Karol Kass (3bT) oraz pani Joanna Kwiatkowska i pani Ewa Selke. Wszyscy bardzo zmotywowani, by być lepszym od… siebie z poprzedniego biegu. I niektórym się to udało. Bieg ukończyło 773 kobiet oraz 2411 mężczyzn, co znów dało rekordową liczbę uczestników.
Na mecie pojawiliśmy się w następującej kolejności:
Karol Kass			00:40:05, 189. wśród mężczyzn, 6. w M16
P. Ewa Selke	 		00:44:36, 27. wśród kobiet, 14. w swojej kat. wiekowej
P. Joanna Kwiatkowska		00:46:23, 44. wśród kobiet, 12 w swojej kat. wiekowej
Michał Miszke 			00:47:52, 1122. wśród mężczyzn, 21. M16
Przemysław Jurgielewicz  	00:48:06, 1151 wśród mężczyzn, 28. w M16
Małgorzata Lange  		01:01:35, 518.  wśród kobiet, 23. W K16
Mamy kolejny fragment medalowej układanki. Brakuje jeszcze dwóch. Odliczamy już dni do kolejnego startu w tym Grand Prix. Następny jest Bieg Świętojański. Trasa ta sama, ale do pokonania… nocą! Czy liczba uczestników zbliży się do czterech tysięcy?
Gratulujemy wszystkim