Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Zawody PCK

Dnia 15 maja 2013 r. na terenie naszej szkoły zostały przeprowadzone Mistrzostwa Pierwszej Pomocy Polskiego Czerwonego Krzyża - szczebel rejonowy. Celem głównym zawodów jest edukacja młodzieży poprzez podniesienie poziomu wiedzy z zakresu zasad udzielania pierwszej pomocy.
Do zawodów przystąpiło 15 drużyn 5 osobowych reprezentujących szkoły gimnazjalne i ponadgimnazjalne z Rumi, Redy, Wejherowa i okolicznych miejscowości.
Po uroczystym otwarciu zawodów, w którym brała udział dyrektor szkoły pani Anna Wilk, sędzia główny, Kamil Gorzelic, dał sygnał do rozpoczęcia rywalizacji. Zawodnicy mieli do pokonania 8 scenek praktycznych i zaliczenie sprawdzianu teoretycznego. Około godziny 14 wszystkie drużyny uporały się z zadaniami i sędziowie mogli przystąpić do ogłoszenia ostatecznych rozstrzygnięć.
Przedstawienie wyników oraz wręczenie nagród prowadziła pani Gabriela Lisius prezes Zarządu Rejonowego PCK w Wejherowie oraz pan Marek Panek sekretarz powiatu.
Klasyfikacja przedstawia się następująco:
W grupie szkół gimnazjalnych - tradycyjnie - I miejsce zdobyło Samorządowe Gimnazjum w Bolszewie.
W grupie szkół ponagimnazjalnych:
I miejsce - Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 w Wejherowie
II miejsce - Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 w Wejherowie - 1 drużyna
III miejsce - Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 1 w Wejherowie.
Wszyscy uczestnicy otrzymali dyplomy za udział, a drużyny - z pudła - puchary, dyplomy oraz bony towarowe. Ponieważ pogoda dopisała, a zawody były atrakcyjne uczestnicy w dobrych humorach udali się do swoich szkół.
Naszą szkołę reprezentowały dwie drużyny w następujących składach:
1 drużyna - kapitan Magdalena Meyer 2bLO, Agata Brilla 2pLO, Joanna Gruba 2pLO, Marta Jóskowska 2pLO, Magda Krajnik 2eLO.
2 drużyna - kapitan Agata Nadolska 2hLO, Anna Krampa 2bLO, Julita Hinz 1eLO, Anita Jaedtke 1mLO.
Należy dodać, że swoje odcierpieli uczniowie 2pLO, którzy na scenkach pozorowali bardzo wiarygodnie różnorodne urazy.
Dziękuję za pomoc w przygotowaniach do przeprowadzenia zawodów.
Gratulujemy wszystkim