Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Targi zawodowe dla gimnazjalistów

Dnia 21 maja 2013 r. uczniowie i nauczyciele Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 4 im. Jakuba Wejhera w Wejherowie wzięli udział w giełdzie szkół ponadgimnazjalnych poświęconej kształceniu zawodowemu w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 3 im. Ks. Edmunda Roszczynialskiego, mieszczącym się przy ulicy Budowlanych 2.
W ramach realizowanego projektu „Pomorskie – dobry kurs na edukację. Szkolnictwo zawodowe w regionie a wyzwania rynku pracy”, Starostwo Powiatowe w Wejherowie zorganizowało po raz pierwszy Targi Zawodowe dla młodzieży gimnazjalnej, podczas których zaprezentowano bogatą ofertę edukacyjną kształcenia zawodowego wszystkich szkół, techników i Zasadniczych Szkół Zawodowych z terenu powiatu wejherowskiego.
W trakcie imprezy gimnazjaliści mieli okazję zapoznać się z szeroką ofertą szkół technicznych i zawodowych powiatu wejherowskiego, w śród których nie zabrakło Technikum Nr 3 oraz Zasadniczej Szkoły Zawodowej Nr 2 z wejherowskiej „samochodówki”.
Stanowisko przygotowane przez naszych uczniów i nauczycieli zrobiło duże wrażenie na uczestnikach, gdyż przypominało wystawę rodem z pokazów motoryzacyjnych. Poza ciekawą ofertą edukacyjną, można było podziwiać kącik motocyklowy, który stał się jednocześnie planem fotograficznym uczniów z klasy fototechnika.
W jednej z sal równolegle odbywały się zajęcia z doradztwa zawodowego, które obejmowały swoim zasięgiem młodzież gimnazjalną. Uczniowie mieli okazję zrobić testy badające predyspozycje zawodowe oraz przyjrzeć się prezentacji z orientacji zawodowej.
Zapraszamy do nas