Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Powiatowy Konkurs Karaoke 2013

W bieżącym roku szkolnym w naszej szkole jak zwykle sporo się dzieje. Do kalendarza powrócił powiatowy konkurs Karaoke, który zapoczątkowaliśmy kilkanaście lat temu.
Konkurs Karaoke to impreza o charakterze wokalnym. Uczestnik w drodze losowania wybiera piosenkę z przygotowanych wcześniej utworów, którą powinien zaśpiewać do komputerowego podkładu muzycznego. Ułatwieniem jest fakt, że tekst piosenki wyświetlany jest na ekranie. Poprzednie edycje konkursu cieszyły się dużym zainteresowaniem ze strony uczniów szkół gimnazjalnych i ponadgimnazjalnych.
Celem konkursu jest umożliwienie młodzieży postawienia pierwszych kroków na estradzie, przełamanie lęku przed publicznością i mikrofonem oraz dobra zabawa… Do tegorocznej edycji zgłosiło się ponad dziesięć osób chcących zaprezentować swoje umiejętności artystyczne. Do ścisłej czołówki awansowały trzy uczestniczki, które w drugiej turze zaśpiewały po jeszcze jednym utworze. Ostatecznie Jury w składzie: p. Celina Tańska, p. Joanna Rompza, p.Barbara Malawska i p. Krzysztof Chyła, wyłoniło zwyciężczynie:
I miejsce - Weronika Kielińska z Gimnazjum nr 2 w Strzepczu
II miejsce - Klaudia Szmidt z Gimnazjum nr 4 w Wejherowie
III miejsce - Julia Waga z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 w Wejherowie.
Nagrodę specjalną otrzymała najmłodsza uczestniczka konkursu - Wiktoria Rabczanko z Gimnazjum nr 2 w Wejherowie.
Nagrody oraz dyplomy laureatom wręczyła pani Anna Wilk - Dyrektor naszej szkoły. Serdecznie dziękujemy wszystkim uczestnikom i zapraszamy do kolejnych edycji.
Szczególne podziękowania należą się firmom ELLTRANS oraz MATTBAYER za finansowanie imprezy.

Gratulujemy