Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

12 medali w lekkiej atletyce

W czwartek 06.06.2013 r. w Redzie odbyła się XIII Powiatowa Licealiada w Lekkiej Atletyce. Po Mistrzostwach Powiatu w Halowej Lekkoatletyce, które odbyły się w lutym, oczekiwania wobec naszych reprezentantów były duże. Wówczas zdobyliśmy 10 z 30 medali, które były do rozdania. Tym razem z 48 wywalczyliśmy 12.
Na medal spisały się dziewczęta:

Medal Zawodnik Klasa Dyscyplina

1p LO skok w dal
Karol Kass
3b T bieg na 1500 m
Wśród naszych reprezentantów znaleźli się i „pechowcy”, którzy zajęli to najbardziej nie lubiane przez sportowców IV miejsce: Paulina Falkowska 1p LO (bieg 400m), Marta Sychowska 2b LO (pchnięcie kulą), Dariusz Krzysztofik 2aT (bieg 1500m), Robert Dybowski 1b LO (bieg 400m), Piotr Treder 4aT (pchnięcie kulą). Jednak ich wyniki oraz wyniki naszych pozostałych reprezentantów, którzy zajęli miejsce od V-VIII dali „Samochodówce” cenne punkty. Ich suma zapewniła dziewczętom I miejsce, a chłopcom III miejsce w klasyfikacji szkół. Brawo!
Dziesięcioro naszych reprezentantów wywalczyło awans do Wojewódzkiej Licealiady. Trzymamy kciuki już w najbliższą środę.
Gratulujemy wszystkim