Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Powiatowy konkurs geograficzno-matematyczny

Dnia 6 czerwca 2013 roku odbyła się w naszej szkole kolejna edycja Powiatowego Konkursu matematyczno- geograficznego „Z Pitagorasem przez kontynenty”. Organizatorami konkursu była klasa Ih oraz uczniowie Cezary Bach z klasy IaT i Marcel Walkusz z klasy 2m pod kierunkiem: Celiny Tańskiej, Barbary Klopott, Joanny Patelczyk, Patrycji Orłowskiej i Macieja Lewińskiego. W konkursie uczestniczyły zespoły gimnazjalne z: Wejherowa, Bolszewa, Strzebielina i Strzepcza.
W dziewięciu konkurencjach należało wykazać się znajomością: praw działań na liczbach, flag państw europejskich, sylwetek i osiągnięć wybitnych matematyków oraz tworzeniem modeli matematycznych.
Zmagania uczestników przebiegały w niezwykle miłej atmosferze, której towarzyszyły muzyka i śpiew uczennic klasy Ih. Formuła konkursu utrzymana była w żartobliwej konwencji, dalekiej od schematycznych sposobów przeprowadzania tego rodzaju konkursów matematycznych. Ideą było połączenie doskonałej zabawy z umiejętnościami i wiedzą matematyczno- geograficzną.
Wyniki zmagań drużyn:
1 miejsce Gimnazjum nr 1 z Wejherowa
2 miejsce Gimnazjum ze Strzepcza
3 miejsce Gimnazjum z Bolczewa
4 miejsce Gimnazjum ze Strzebielina
Dziękujemy wszystkim zespołom gimnazjów i ich opiekunom za udział w konkursie i wspaniała zabawę.

Do zobaczenia za rok