Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

II Olimpiada Sportowa „Kultura dla tolerancji”

7 czerwca 2013 r., już po raz drugi, została zorganizowana przez Powiatowy Zespół Placówek Oświatowo-Wychowawczych w Wejherowie, Olimpiada Sportowa dla szkół powiatu wejherowskiego. Tym razem gospodarzem olimpiady była nasza szkoła. Impreza była kolejnym, po październikowych warsztatach w Nadolu (w których udział wzięła klasa 2aT), punktem projektu Kultura dla tolerancji
Olimpiada tradycyjnie rozpoczęła się defiladą. Na jej czele stanęły nasze cheerliderki.Orkiestra z uczniami z klasy 2aT nadawała tempo maszerującym za nią przedstawicielom ZSP nr 1 Wejherowo, ZSP nr 2 Wejherowo, ZSZ nr 5 Wejherowo, ZSP nr 3 Wejherowo, ZSP nr 4 Wejherowo (uczniowie klasy 2bLO), ZSP nr 1 Rumia, ZSP nr 2 Rumia oraz ZSP Reda. Grupy uczniów godnie reprezentowały barwy swoich szkół, trzymając w rękach kolorowe transparenty. Nie zabrakło też plakatów nawiązujących do tolerancji.
Po uroczystym otwarciu i przemówieniach zaproszonych gości, wśród których byli m.in. poseł Jerzy Budnik i wicestarosta Jan Domański, rozpoczęła się rywalizacja. Pięcioosobowe zespoły próbowały swoich sił w ośmiu konkurencjach o charakterze zabawowo-sportowym. Po zakończeniu I etapu, zajmowaliśmy III miejsce.

Udział w konkurencjach II etapu: „Szukanie skarbu” oraz „Przeciąganie liny” pozwolił nam przesunąć na miejsce drugie.

Na ostateczny wynik wpływ mieli już tylko kibice. Ich zadaniem było napisanie dekalogu kibica oraz „Wydzieranka”- przygotowanie napisu „tolerancja” z kolorowych wycinanek. Wywalczone przez nich drugie miejsce nie wystarczyło, by „Samochodówka” zwyciężyła.

Końcowe wyniki II Olimpiady Sportowej przedstawiają się następująco:
I miejsce: ZSP nr 2 Wejherowo
II miejsce: ZSP nr 4 Wejherowo
III miejsce: ZSP nr 1 Wejherowo
Ponownie możemy się jednak pochwalić wyróżnieniem za najlepszy doping i … umiejętnością rywalizacji zgodnie z zasadami fair play.

II Olimpiada Sportowa ”Kultura dla tolerancji” II Olimpiada Sportowa ”Kultura dla tolerancji” II Olimpiada Sportowa ”Kultura dla tolerancji” II Olimpiada Sportowa ”Kultura dla tolerancji”

Zawody umilał, grając na gitarze Paweł Semrauz klasy 1f T
Do zobaczenia za rok