Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

II Rodzinny Marsz na Orientację

Dnia 08.06.2013 r. na parkingu przy leśniczówce Kępino został zorganizowany II Rodzinny Marsz na Orientacje. Zawody zostały zorganizowane przez Stowarzyszenia Wejhera. Pogoda dopisała, na marsz nie było ani za gorąco ani za zimno.
Zawody zostały rozegrane na dwóch trasach - rodzinnej (ok. 6 km) oraz profesjonalnej (ok. 8 km). Ci pierwsi musieli znaleźć 9 punktów charakterystycznych na trasie, natomiast "profesjonaliści" 12. Na trasie profesjonalnej dodatkową trudnością były gęstwiny, które miejscami utrudniały przejście i widoczność. Celem zawodów było odnalezienie jak największej ilości punktów kontrolnych w wyznaczonym czasie.
Na trasę profesjonalną wyruszyły trzy drużyny w odstępach 6 minut: LOST 2 LAS NIE POKONA NAS oraz PUNKTOWI. Bezapelacyjnie zwyciężyła drużyna PUNKTOWYCH, która przybyła również na metę jako pierwsza około pół godzinny przed innymi drużynami. Drugie miejsce zajęła drużyna LOST 2 (bardzo przeżywając gorycz porażki w tym roku), a trzecie przypadło drużynie nomen omen LAS NIE POKONA NAS, która zmieściła się w limicie czasu, ale dotarła na metę półtoragodzinny później niż pierwsza
Na trasę rodziną (oczywiście bardziej rekreacyjnie niż na trasie PRO)wyruszyły trzy drużyny: MUCHYLECHICI z osobą towarzyszącą oraz SPRINTERZY. Na metę w jednakowym czasie przybyły dwie drużyny, ale ze względu na to, że czas startu obu ekip był różny, pierwsze miejsce zajęła drużyna MUCHÓW przed drużyną SPRINTERÓW. Trzecie miejsce, ale też na pudle zajęła drużyna LECHITÓW.
Na mecie na wszystkich uczestników czekało ognisko i kiełbaski. Każdy uczestnik rajdu otrzymał dyplom i upominek. Mamy nadzieję, że impreza podobała się uczestnikom, i liczymy na frekwencję za rok.

Do zobaczenia za rok

im. Jakuba Wejhera w Wejherowie, ul. Sobieskiego 344, tel. 58-672-24-15, e-mail: stowarzyszenie-wejhera@wp.pl, ROK 2012
Copyright by www.szablonszkolny.d4u.pl Wszystkie prawa zastrzeżone.