Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Wojewódzka Licealiada w Indywidualnej Lekkoatletyce w Chojnicach

Czterdziestu zawodników z powiatu wejherowskiego, w tym dziesięcioro z „Samochodówki”, 12.06.2013r. uczestniczyło w Wojewódzkiej Licealiadzie w Indywidualnej Lekkoatletyce, która odbyła się w Chojnicach. Awans do niej wywalczyli w zeszłym tygodniu podczas Mistrzostw Powiatu w Redzie.
Nasza reprezentacja wystąpiła w składzie: Dominika Sidorowicz 1b LO, Natalia Treder 1b LO, Natalia Wejer 2m LO, Justyna Klinkosz 2b LO, Katarzyna Konkel 3b LO, Mateusz Lipiński 1p LO, Robert Dybowski 1b LO, Mateusz Boyke 2aT, Łukasz Leśnik 2bT, Karol Kass 3bT.
Miejsca medalowe wywalczyły jedynie dziewczęta:
  Justyna Klinkosz 	2b LO	Skok wzwyż	Srebrny medal	150 cm
  Dominika Sidorowicz 	1b LO	Skok w dal	Srebrny medal	5m 02cm
  Katarzyna Konkel 	3b LO	Bieg 800 m	Brązowy medal	2:19,63
Niewiele zabrakło Łukaszowi Leśnikowi, który ostatecznie zajął IV lokatę. Gdyby powtórzył wynik sprzed tygodnia, miejsce na podium byłoby pewne. Niestety…
Reprezentacja powiatu wejherowskiego zdobyła łącznie 6 medali. Obok „naszych” na podium stawali tylko lekkoatleci z ZSP nr 1 z Rumi. Wszystkim gratulujemy jednak zaangażowania i woli walki, zwłaszcza, że słońce i wysoka temperatura niekoniecznie sprzyjały biciu rekordów. Doświadczenie, jakim jest udział w zawodach tuż obok tych najlepszych w całym województwie, powinno zaprocentować.
Nasze sportowe zmagania profesjonalnie uwieczniła na zdjęciach Agnieszka Soczyk z 1fT. Dziękujemy.

Gratulujemy dziewczynom