Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Zakończenie roku szkolnego klas zawodowych

W piątek 14.06.2013r. o godzinie 10.45 odbyła się uroczystość pożegnania Absolwentów Zasadniczej Szkoły Zawodowej nr 2. Sześćdziesięciu jeden uczniów, z dwóch klas: w zawodzie mechanik pojazdów samochodowych oraz blacharz samochodowy, z sukcesem zakończyło trzyletni okres nauki. Uczniów pożegnała p. dyrektor szkoły Anna Wilk, wręczając nagrody ufundowane przez Absolwentów i Przyjaciół Zespołu Szkół Samochodowych i Ponadgimnazjalnych nr 4 im. Jakuba Wejhera w Wejherowie wyróżniający się uczniom. I tak:
Piotr Gajewski - I miejsce w Ogólnopolskim Turnieju Wiedzy Samochodowej - Poznań 2013 za godne reprezentowanie szkoły i rozsławianie jej imienia na forum ogólnopolskim oraz dobre wyniki w nauce i bardzo dobre zachowanie otrzymał zestaw kluczy samochodowych firmy Bahco,
Adrian Tempski za dobre wyniki w nauce (najwyższą średnią w ciągu trzech lat nauki) - możliwość odbycia za darmo kursu spawalniczego (metoda 135),
Łukasz Lewiński za dobre wyniki w nauce i wzorowe zachowanie otrzymał zestaw kluczy (ufundowany przez dyrekcję szkoły),
Adam Lesnau za dobre wyniki w nauce, za umiejętność uchwycenia ulotnych chwil i towarzyszących im emocjom, za zatrzymywanie w migawce obiektywu historii szkoły oraz radość tworzenia fotografii otrzymał książkę

Jednocześnie w imieniu Stowarzyszenia, Dyrekcji i wszystkich nauczycieli życzymy: dalszych sukcesów w przyszłej pracy zawodowej oraz spełnienia marzeń

Wszystkim nagrodzonym i nie tylko gratulujemy