Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Piknik z Tytanami w „Samochodówce”

W niedzielę 16 czerwca 2013r. nasza szkoła ponownie była gospodarzem Pikniku z Tytanami. To już po raz czwarty działacze tego Wejherowskiego Klubu Sportowego Piłki Ręcznej zorganizowali podobną imprezę. W ten sposób chcieli podziękować wszystkim, którzy ich wspierają i im kibicują.
Piknik skierowany był dla całych rodzin. Dorośli próbowali swoich sił m.in. w konkursie rzutów karnych czy „rzucie Siódmiaka”. Były też gry i zabawy z piłką ręczną dla dzieci. Dmuchane zamki, zjeżdżalnie, malowanie twarzy – policyjny radiowóz to atrakcje, które cieszyły się dużym powodzeniem wśród najmłodszych.
Piknik był także okazją do podsumowania sezonu 2012/2013. Zastępca Prezydenta Miasta Wejherowa Bogdan Tokłowicz wręczył puchary m.in. za zwycięstwo w Wejherowskiej Lidze Piłki Ręcznej Młodych Tytanów. Natomiast z rąk Starosty Wejherowa – pana Józefa Reszke za zajęcie II miejsca w Wejherowskiej Lidze Piłki Ręcznej Tytanów puchar odebrała Marta Sychowska z klasy 2b LO - przedstawicielka żeńskiej reprezentacji „Samochodówki”.
Bardzo cieszymy się, że mogliśmy być gospodarzami Pikniku z Tytanami. Wierzymy, że w ten sposób wsparliśmy wspaniałą inicjatywą propagowania piłki ręcznej w naszym mieście.
Mocno trzymamy kciuki za sukcesy Tytanów, żeńskiej i męskiej reprezentacji „Samochodówki” kibicujemy już od września, podczas kolejnej rundy Wejherowskiej Ligi, a za rok… znów bawimy się na pikniku!

Do zobaczenia za rok