Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Najlepsi piłkarze w powiecie, tym razem na drugim miejscu

W ubiegły czwartek i piątek (13 i 14 czerwca) na bocznym boisku Gryfa Wejherowo odbyły się eliminacje do finałów powiatowych w piłce nożnej 11-osobowej. Nasza szkoła, mając czterech zawodników drugoligowego zespołu, przystępowała do tych rozgrywek jako faworyt. Jednak z przyczyn od nas niezależnych (klub)uczniowie ci nie mogli w tym dniu zaprezentować swoich umiejętności. Reszta chłopaków zagrała najlepiej jak umiała nie oszczędzając się.
W pierwszym meczu pokonaliśmy NSR Wejherowo 8-0, w drugim meczu 2-1 IILO Wejherowo, a w trzecim decydującym meczu po bardzo pechowych pierwszych minutach, gdzie straciliśmy bramkarza i bramkę po rzucie karnym przegraliśmy ostatecznie 0-3, grając od pierwszych minut w dziesiątkę.
W finale imprezy która odbyła się w Rumi nasz zespół zajął ostatecznie drugie miejsce wygrywając z ZSP nr 1 Wejherowo 5-2 i remisując z ZSP nr 1 Rumia 2-2. Bardzo w tych meczach pomogli zespołowi Patryk i Michał którzy mogli już grać po zakończeniu ligi, i bez których ten sukces byłby trudny do osiągnięcia.
Opiekunowie zespołu bardzo dziękują wszystkim zawodnikom za włożony wysiłek i gratulują sukcesu.

Za rok będzie lepiej...