Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Samochodówka biegła nocą! IX Bieg Świętojański

Kolejny fragment medalowej układanki i pamiątkowa koszulka dla: Karola Kassa (3bT), Łukasza Wiśniewskiego (1b LO), Michała Miszke (1b LO), Przemysława Jurgielewicza (2m LO), Małgorzaty Lange (1p LO), pani Joanny Kwiatkowskiej, pani Marii Maj-Roksz za udział w IX Biegu Świętojańskim, który odbył się w nocy z 21/22 czerwca 2013 r.
Impreza różniła się od pozostałych organizowanych w ramach Grand Prix w Biegach Ulicznych w Gdyni godziną, w której się rozpoczynała. Wystartowaliśmy o 23:59 (!) wraz z 4356 zwolennikami nocnego biegania (3178 mężczyzn i 1188 kobiet).
Zawody wygrał Romanenko Roman z Ukrainy z czasem 00:29:23. Najszybsza z pań: Nguria Regina z Kenii pokonała trasę w 34minuty i 6 sekund, a my możemy pochwalić się następującymi wynikami:

Zawodnik Czas Miejsce w kategorii
Małgorzata Lange
01:04:15
43 miejsce w K16/860 wśród kobiet
Biorąc pod uwagę liczbę uczestników (która znów była rekordowa), możemy być zadowoleni z miejsc, które zajęliśmy. Wszyscy czujemy się zwycięzcami. Wygraliśmy walkę z własnym zmęczeniem i… potrzebą snu. Przebiegliśmy przecież 10km i to w środku nocy!
Gratulujemy

IX nocny Bieg Świętojański

Michał Miszke i Łukasz Wiśniewski z 1b LO

p. M. Maj-Roksz, p. J. Kwiatkowska w barwach naszej szkoły