Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Certyfikaty ECDL

W naszej szkole od kilku lat przygotowujemy uczniów do profesjonalnej obsługi programów komputerowych i Internetu. Nasi uczniowie mogą uzyskać Europejski Certyfikat Umiejętności Komputerowych (certyfikat informujący o sprawnym i prawidłowym realizowaniu zadań przy pomocy mikrokomputera i technologii informatycznej) oraz Europejski Certyfikat Umiejętności Komputerowych CAD (potwierdzenie umiejętności komputerowego wspomagania projektowania przy wykorzystaniu narzędzi CAD do tworzenia rysunków dwuwymiarowych). W obecnym roku szkolnym ze szkolenia skorzystały 24 osoby: 12 uczniów liceum profilowanego i 12 uczniów technikum. Warsztaty odbywały się w godzinach popołudniowych oraz w soboty. Dodatkowym atutem jest egzamin państwowy przeprowadzany w szkolnych pracowniach, w dogodnych dla uczniów godzinach. Warto wspomnieć, iż od roku przy realizacji projektu szkoła współpracuje z Fundacją PGNiG, dzięki czemu uczniowie mogli podjąć naukę za darmo.
Realizowane szkolenia podnoszą kwalifikację uczniów i zwiększają szansę na otrzymanie atrakcyjnej pracy. Certyfikaty w tym roku otrzymali: Katarzyna Deinert, Monika Kuczera, Anna Mikołajczyk, Angelika Okrój, Klaudia Motyka, Patrycja Orzeł, Dominik Pawlus, Rafał Bijan, Patryk Gąciarz z liceum oraz Michał Struk, Mateusz Neumuller, Przemysław Miller, Mikołaj Miazek, Michał Stenka z technikum.

Gratulujemy!

Certyfikat ECDL Certyfikat ECDL