Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Rozalia Felstau nagrodzona

W dniu 26 czerwca 2013 r. w siedzibie Biblioteki Publicznej gminy Wejherowo im. Aleksandra Labudy w Bolszewie odbyło się uroczyste ręczenie nagród w VIII Powiatowo-Gminnym Konkursie Fotograficznym. Konkurs składał się z trzech kategorii: Mój Tata, Moje widzenie Boga oraz Brzydkie jest piękne
Rozalia Felstau
Drugie miejsce w tym konkursie zajęła Rozalia Felstau, uczennica naszej szkoły z klasy technikalnej w zawodzie fototechnika. Tak powiedziała Rozalia o swoich pasjach i zainteresowaniach: na samym początku zaczęło się od drobnych szkiców, rysunków takich jak; ryba w wodzie, rozkwitający pąk kwiata, strumień wody aż po ludzi i zwierzęta oraz krajobrazy. Rysowałam to co znajdowało się wokół mnie aż zainspirowała mnie fotografia, poprzez pierwszy aparat który dostałam na urodziny. Robienie zdjęć było dla mnie o wiele szybsze i praktyczniejsze od samych rysunków, które z biegiem czasu traciły swój wygląd. Fotografowanie naturalnego piękna przyrody stało się moja pasją. Poniżej prezentujemy jej nagrodzone prace.
Gratulujemy!

Nagrodzone prace Rozalii Nagrodzone prace Rozalii Nagrodzone prace Rozalii Nagrodzone prace Rozalii Dyplom