Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Dobre praktyki

Dnia 27 czerwca 2013 r. w siedzibie firmy AutoMobil, przy ulicy Gdańskiej 17 w Wejherowie, odbyło się podsumowanie roku szkolnego. Z naszej szkoły (Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 im. Jakuba Wejhera w Wejherowie) 24 osoby (17 mechaników pojazdów samochodowych i 7 blacharzy) odbywa tam zajęcia praktyczne. Spotkanie prowadził Ryszard Tafil - instruktor nauki zawodu w tym zakładzie. Uczniowie z najwyższą średnią uzyskaną w tym roku szkolnym otrzymali nagrody i upominki od firmy. Miło poinformować, że na pięciu nagrodzonych, czterech było z naszej szkoły. Są to: Bartłomiej Michałek, Michał Lidzbarski, Krystian Halman i Łukasz Lewiński. Wręczał je członek Zarządu firmy pan Wojciech Bilewski. Jeden z naszych uczniów (już absolwent szkoły zawodowej) Łukasz Lewiński przez trzy lata nie opuścił żadnego dnia zajęć praktycznych.

Gratulujemy chłopakom