Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Zakończenie roku szkolnego 2012/2013

W piątek 28 czerwca 2013 roku o godzinie 9.00 rozpoczęła się uroczystość zakończenia roku szkolnego 2012/2013 w naszej szkole. Uczniowie odebrali świadectwa i nagrody za rok wytężonej pracy. Na boisku szkolny dyrektor Anna Wilk nagradzała uczniów - tych którzy otrzymali świadectwa z wyróżnieniem, jak również tych którzy potrafili zaangażować się w życie szkoły. Następnie wiceprezes Stowarzyszenia Absolwentów i Przyjaciół Zespołu Szkół Samochodowych i Ponadgimnazjalnych nr 4 im. Jakuba Wejhera w Wejherowie p. Beata Lange wręczyła nagrody ufundowane przez Stowarzyszenie najlepszym uczniom w każdym z typów szkół. Otrzymali je:
1. Sylwia Bobkowska - uczennica klasy Ip V Liceum Ogólnokształcącego za uzyskanie najwyższej średniej ocen w roku szkolnym 2012/2013 w klasach licealnych otrzymała kurs prawa jazdy kategorii B.
2. Bartłomiej Michałek - uczeń klasy IIa Zasadniczej Szkoły Zawodowej nr 2 za uzyskanie najwyższej średniej ocen w roku szkolnym 2012/2013 w pionie klas zawodowych otrzymał kurs spawania
Ponadto Honorata Teclaf - uczennica klasy If Technikum nr 3 za uzyskanie najwyższej średniej ocen w roku szkolnym 2012/2013 w klasach technikalnych otrzymała kurs prawa jazdy kategorii B w 80% finansowany przez formę OSK Drogowskaz z Wejherowa.
Zostały również wręczone Europejskie Certyfikaty Umiejętności Komputerowych dla 9 uczniów klas liceum profilowanego oraz dla 5 klas technikalnych.

Nagrodzonym uczniom gratulujemy, a wszystkim życzymy przyjemnych wakacji
i do zobaczenia w tym samym gronie w dniu 1 września
.