Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Główna nagroda dla Eweliny

W dniu 25 września 2013 r., przed otrzęsinami klas pierwszych, zostały wręczone nagrody w konkursie "Moja kronika wakacyjna", ogłoszonym przed wakacjami przez Stowarzyszenie Absolwentów i Przyjaciół Zespołu Szkół Samochodowych i Ponadgimnazjalnych nr 4 im. Jakuba Wejhera w Wejherowie.
Mimo cennej nagrody, konkurs nie znalazł uznania w oczach młodzieży (czyżby mało uczniów korzystało z wakacyjnych przyjemności), ponieważ jury oceniało jedynie dwie prace, które wpłynęły w określonym terminie.
Miło nam poinformować, że nagrodę główną - aparat "lustrzankę" firmy NIKON - otrzymała Ewelina Korthals - świeżo upieczona uczennica klasy pierwszej w zawodzie fototechnik (nagroda jak znalazł). Druga osoba - Dominika Zelewska, uczennica klasy 2m LO - otrzymała plecak turystyczny firmy HI-TEC. Nagrody wręczyła wiceprezes Stowarzyszenia Wejhera p. Beata Lange.
Nagrodzonym osobom gratulujemy i zapraszamy do udziału w następnym konkursie.

Kroniki naprawdę są piękne