Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Świąteczne kolędowanie

W ostatni dzień przed świętami uczniowie naszej szkoły spotykają się na tradycyjnych wigiliach klasowych, na których obdarowują się prezentami i składają sobie świąteczne o noworoczne życzenia.

Świąteczne kolędowanie Świąteczne kolędowanie Świąteczne kolędowanie Świąteczne kolędowanie

Po wigiliach klasowych uczniowie i nauczyciele spotykają się na sali gimnastycznej, by wspólnie wysłuchać kolęd w wykonaniu chóru pod przewodnictwem pani Barbary Malawskiej, który wprowadził wszystkich w prawdziwy świąteczny nastrój. Zanim to jednak nastąpiło grupa Mikołajów podsunęła pomysł na noworoczne postanowienie i w rytmie świątecznej muzyki zachęcała do aktywności ruchowej w nadchodzącym 2014r.
Jako pierwsze na scenę wbiegły panie Mikołajowe ze śnieżnymi kulami, które zaprezentowały układ dance-fitness do „Jingle Bells Rock „.

Loading the player ...
Jako Mikołajki wystąpiły: Nicole Musialik, Agata Beśka, Klaudia Kalinowska (1b LO),
Weronika Darznik, Aneta Plotzka (2b LO), Małgorzata Lange oraz Klaudia Gąciarz (2p LO)
.

Następnie męska część zespołu pokazała swoje umiejętności na stepach, co wzbudziło zachwyt wśród żeńskiej części publiczności.

Loading the player ...

Mikołaje to: Mariusz Naczke, Nataniel Prałat, Michał Miszke,
Robert Żebrowski oraz Krystian Gapski (wszyscy 2b LO).
.

Na koniec Jive zatańczyła wielokrotna uczestniczka międzynarodowych turniejów tanecznych Nicole Musialik z 1b LO.

Pokaz przygotowały: p.Joanna Kwiatkowska, p.Beata Zaustowska oraz p. Maria Maj–Roksz

Dziękujemy