Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Szkolenia

W dniu 9 stycznia 2014 r. w ZSP nr 2 w Rumi, odbył się I historyczny Halowy Turniej Piłki Nożnej Dziewczyn.Turniej otworzył Wicestarosta Pan Jan Domański. W turnieju wzięło udział siedem zespołów: cztery zespoły z Wejherowa, dwa zespoły z Rumi i jeden z Redy. Zespoły te zostały podzielone na dwie grupy. W pierwszej grupie 4 zespoły (ZSP nr 2 Rumia, ZSP nr 2 Wejherowo, ZSP nr 3 Wejherowo i ZSP Reda)), w drugiej 3 (ZSP nr 4 Wejherowo, II LO Wejherowo i ZSP nr 1 Rumia).
Nasza drużyna rozpoczęła od zwycięstwa nad zespołem II LO Wejherowo wynikiem 4:0. To zapowiadało bardzo dobry początek. W drugim spotkaniu nasze dziewczyny wygrały 1:0 z ZSP nr 1 Rumia (Viking w). Po rozgrywkach grupowych nadszedł czas na mecz półfinalowy, w którym nasz zespół zagrał z ZSP nr 2 Wejherowo (Elekrtyk). W regulaminowym czasie gry mecz skończył się wynikiem 0:0. O zwycięstwie zadecydowały rzuty karne, w których dziewczyny wygrały 2:1 po bardzo dobrych interwencjach bramkarki Anny Jereczek. W meczach tych również bardzo wysokimi umiejętnościami popisała się Aneta Plotzke.
W drugim meczu półfinałowym wystąpiły zespoły ZSP nr 3 Wejherowo i ZSP nr 1 Rumia, gdzie również mecz zakończył się remisem i o zwycięstwie zadecydowały rzuty karne. Wygrała Rumia 2:0. Po meczach półfinałowych rozegrano mecz o III miejsce, w którym brały udział zespoły ZSP nr 3 Wejherowo i ZSP nr 2 Wejherowo. W meczu tym lepszy okazał się zespół ZSP nr 3 Wejherowo wygrywając 2:0.
I wreszcie mecz finałowy: ZSP nr 4 Wejherowo kontra ZSP nr 1 Rumia. W regulaminowym czasie gry padł remis 0:0 i znów o zwycięstwie zadecydowały rzuty karne, gdzie ponownie dwiema bardzo dobrymi interwencjami popisała się nasza bramkarka Anna Jereczek, co dało nam I miejsce w zawodach!!!
Skład naszej reprezentacji: Julita Wojewska, Żaneta Wojewska, Aneta Plotzke, Anna Jereczek, Julia Michalska, Klaudia Morawska, Natalia Kruszyńska.
Ze swojej strony chciałbym podziękować Dziewczynom za ogromne determinacje i zaangażowanie w dążeniu do zwycięstwa. Pokazały niezwykłego ducha walki co przełożyło się na ten historyczny sukces.
Końcowa klasyfikacja turnieju:
I miejsce 	ZSP nr 4 Wejherowo
II miejsce 	ZSP nr 1 Rumia
III miejsce 	ZSO nr 3 Wejherowo
IV miejsce 	ZSP nr 2 Wejherowo
V miejsce 	ZSP Reda
VI miejsce 	II LO Wejherowo
VII miejsce 	ZSP nr 2 Rumia

Dziewczyny, cała szkoła jest z Was dumna!

I historyczny Halowy Turniej Piłki Nożnej Dziewczyn o puchar wicestarosty Jana Domańskiego