Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

Silna reprezentacja na Wojewódzkiej Olimpiadzie Historycznej

[Rozmiar: 207242 bajtów]

11 stycznia siedmiu uczniów naszej szkoły reprezentowało nas na eliminacjach pisemnych etapu wojewódzkiego Olimpiady Historycznej na Uniwersytecie Gdańskim. Jest to największa reprezentacja na tym turnieju wśród szkół naszego powiatu w tym roku. Awans do tego etapu jest niewątpliwym sukcesem i efektem pracy: Mateusza Czeredy (IIIe), Anny Dąbrowskiej (IIIp), Dominika Formeli (IIIp), Angeliki Patockiej (IIIh), Marty Domaszk (IIIp), Karoliny Trepczyk (IIh) i Klaudii Markowskiej (IIh) oraz nauczycieli historii - Pani Aleksandry Kuchty i Pani Ewy Sowińskiej.
W ostatnich latach nasza szkoła nie miała więcej niż trzech przedstawicieli na eliminacjach na Wydziale Historycznym, co napawa nas wyjątkową dumą i daje powód do ambitnych planów na przyszłość. Wszystkim uczestnikom gratulujemy i życzymy sukcesów oraz awansu do etapu ustnego olimpiady. Niektórym z nich życzymy także powodzenia już w tym roku na majowej maturze z historii.

Gratulujemy