Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat. Ten czas, to wspólne działanie wszystkich, którym samochodówka jest bliska.

W zakładce "O Stowarzyszeniu" znajduje się deklaracja członkowska, którą po wypełnieniu i wpłaceniu składki należy przesłać na adres stowarzyszenia lub dostarczyć do szkoły.

II Charytatywne Kolędowanie „Festiwal Serce”

W niedzielę 12 stycznia 2014 r. w parafii p.w. Chrystusa Króla i Bł. siostry Alicji Kotowskiej w Wejherowie odbyło się II Charytatywne Kolędowanie „Festiwal Serce”. Jest to wydarzenie muzyczne połączone ze zbiórką pieniędzy dla Ksawerego Plichty. Chłopczyk przyszedł na świat 23 lutego 2012 roku. Podczas porodu wystąpiły wszystkie możliwe komplikacje.
Nie była to jedyna akcja, w której wzięła udział nasza młodzież. Między innymi gościliśmy w Zespole Szkół nr 3 w Wejherowie. Dzięki występowi naszych uczniów wspomogliśmy chorą na mukowiscydozę uczennicę klasy III SP. Zagraliśmy także dla młodzieży z Ośrodka Szkolno-Wychowawczego im. Janusza Korczaka w Wejherowie. Na twarzach wychowanków zawitał szczery uśmiech. Młodzież z ośrodka aktywnie uczestniczyła w koncercie grając i śpiewając razem z zespołem.
Pragniemy z całego serca podziękować wszystkim, którzy wspomogli naszą szlachetną akcję.

SZCZEGÓLNE PODZIĘKOWANIA „NASZYM DZIECIOM”!!!!