Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat, w ciągu których nie tylko zorganizowaliśmy spotkania dawno niewidzianych kolegów bądź współpracowników, ale przede wszystkim poprzez doświadczenie, entuzjazm, a także możliwości materialne, wspieraliśmy obecny system edukacyjny . Systematycznie, poprzez organizację lub finansowanie dodatkowych kursów i szkoleń motywujemy młodzież do osiągania lepszych wyników w nauczaniu. Wspieramy szkolenie zawodowe. Jednocześnie ciągle dbamy o budowanie dobrej atmosfery w szkole i kultywowanie tradycji.

II etap Olimpiady Literatury i Języka Polskiego

W roku szkolnym wydarzeń jest wiele. Mają one też różny charakter, ale wszystkie są równie ważne. Jednak są takie, które zasługują na szczególną uwagę. Właśnie do nich należy Olimpiada Literatury i Języka Polskiego. Wymaga bowiem zaangażowania, pracy i wrażliwości na piękno słowa. Do etapu wojewódzkiego tego konkursu przeszły trzy uczennice II klasy humanistycznej naszej szkoły: Monika Goyke, Weronika Kamińska oraz Martyna Pranczk, którym w pracy nad tematami patronowała polonistka Pani Barbara Malawska. Koleżankom gratulujemy wytrwałości i zaangażowania, jednocześnie życząc powodzenia w kolejnych zmaganiach. Trzymamy kciuki!!!

Gratulujemy