Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat, w ciągu których nie tylko zorganizowaliśmy spotkania dawno niewidzianych kolegów bądź współpracowników, ale przede wszystkim poprzez doświadczenie, entuzjazm, a także możliwości materialne, wspieraliśmy obecny system edukacyjny . Systematycznie, poprzez organizację lub finansowanie dodatkowych kursów i szkoleń motywujemy młodzież do osiągania lepszych wyników w nauczaniu. Wspieramy szkolenie zawodowe. Jednocześnie ciągle dbamy o budowanie dobrej atmosfery w szkole i kultywowanie tradycji.

Mistrzostwa Powiatu Wejherowskiego w Unihokeju Chłopców

W dniach 15-16 stycznia 2014 roku odbyły się Mistrzostwa Powiatu Wejherowskiego Szkół Ponadgimnazjalnych w Unihokeju Chłopców. W zawodach udział wzięło 8 zespołów: 5 zespołów z Wejherowa (ZSP nr 2, ZSP nr 4, ZSP nr 1, ZSO nr 2 LO i ZSP nr 3), 2 zespoły z Rumi ()ZSP nr 1, ZSP nr 2) i 1 zespół z Redy (ZSP Reda). Zespoły zostały podzielone na dwie grupy. W każdej grupie były 4 zespoły.
Nasz zespół trafił do Grupy A wraz z zespołami ZSP nr 2 Rumia, ZSP nr 3 Wejherowo i ZSP nr 1 Wejherowo. Pierwszy mecz rozegraliśmy z ZSP nr 1 Wejherowo, gdzie udało nam się w ostatniej sekundzie meczu zdobyć zwycięską bramkę ustalając wynik tego spotkania na 2:1. W drugim meczu przyszło nam się zmierzyć z zespołem ZSP nr 3 Wejherowo, gdzie niestety zabrakło przysłowiowego szczęścia i w ostatnich sekundach straciliśmy bramkę i przegraliśmy mecz 2:1. Ostatni mecz zagraliśmy z ZSP nr 2 Rumia. Mecz ten był decydujący o wyjściu z grupy dla obu drużyn. Mecz zremisowaliśmy 0:0. Przy równej ilości punktów decydował bilans bramkowy, w którym o jedna bramkę lepszy okazał się zespół z Rumi. Nam niestety pozostało rozegrać mecz o piąte miejsce z zespołem ZSO nr 2 Wejherowo. Mecz ten wygraliśmy 5:2.
Naszą szkołę reprezentowali: Karol Kass, Maciej Rogowski, Marcin Nowicki, Michał Greszta, Łukasz Leśnik, Jacek Bober, Arkadiusz Klarecki, Robert Żebrowski, Piotr Bianga Dawid i Łaga.
Zawody po zaciętym finale wygrał zespół ZSP nr 2 z Wejherowa po zwycięstwie nad ZSP nr 1 Rumia wynikiem 3:2. Na trzecim miejscu uplasował się zespół ZSP nr 3 Wejherowo.
Końcowa klasyfikacja:
I miejsce - 	ZSP nr 2 Wejherowo
II miejsce - 	ZSP nr 1 Rumia
III miejsce - 	ZSP nr 3 Wejherowo
IV miejsce - 	ZSP nr 2 Rumia
V miejsce - 	ZSP nr 4 Wejherowo
VI miejsce - 	ZSO nr 2 Wejherowo
VII miejsce - 	ZSP nr 1 Wejherwo
VIII miejsce -  ZSP Reda

Dziękujemy chłopakom za zaangażowanie i walkę