Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat, w ciągu których nie tylko zorganizowaliśmy spotkania dawno niewidzianych kolegów bądź współpracowników, ale przede wszystkim poprzez doświadczenie, entuzjazm, a także możliwości materialne, wspieraliśmy obecny system edukacyjny . Systematycznie, poprzez organizację lub finansowanie dodatkowych kursów i szkoleń motywujemy młodzież do osiągania lepszych wyników w nauczaniu. Wspieramy szkolenie zawodowe. Jednocześnie ciągle dbamy o budowanie dobrej atmosfery w szkole i kultywowanie tradycji.

II Bieg po plaży o Grand Prix Sopotu

Sportowy początek ferii czyli II Bieg po plaży o Grand Prix Sopotu
Timex Cup 2013/14 – 18.01.2014r.

W sobotę 18 stycznia dwójka uczniów naszej szkoły Michał Miszke oraz Łukasz Wiśniewski razem z p. Marią Maj-Roksz wystartowali w biegu przełajowym po plaży na dystansie 4 km. Start do biegu odbywał się w pobliżu sopockiego mola, stamtąd biegacze ruszyli w brzegiem zatoki w kierunku Redłowa i nawracali w okolicę mola. Łukasz Wiśniewski zwyciężył po raz drugi w tym cyklu Grand Prix, czym zapewnił sobie złoty medal, start w 3 edycji będzie dla niego tylko formalnością. Michał Miszke zajął wysoką 5 lokatę, a pani Maria Maj – Roksz była 9-ta. Już za tydzień 26 stycznia starujemy w Gdyni w biegu przełajowym na 5 km. Wszystkich chętnych zapraszamy do biegania.
Przez całe ferie we wtorki i czwartki w naszej szkole o godz: 11:00 zajęcia biegowe dla każdego . Jeśli brakuje Tobie ruchu przyjdź przyjdź na zajęcia.
Poniżej wyniki biegu:

Imie i Nazwisko Czas Miejsce