Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat, w ciągu których nie tylko zorganizowaliśmy spotkania dawno niewidzianych kolegów bądź współpracowników, ale przede wszystkim poprzez doświadczenie, entuzjazm, a także możliwości materialne, wspieraliśmy obecny system edukacyjny . Systematycznie, poprzez organizację lub finansowanie dodatkowych kursów i szkoleń motywujemy młodzież do osiągania lepszych wyników w nauczaniu. Wspieramy szkolenie zawodowe. Jednocześnie ciągle dbamy o budowanie dobrej atmosfery w szkole i kultywowanie tradycji.

Szaleństwa studniówkowej nocy

Bal rozpoczął się bardzo dystyngowanie w piątek 7 lutego 2014 roku o godzinie 19.00 w hotelu „Faltom” w Rumi. Wśród zebranych gości znaleźli się dyrekcja, nauczyciele, rodzice i uczniowie, a także absolwenci Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 w Wejherowie.
Na początku głos zabrała Dyrektor Anna Wilk. W swoich przemówieniu przypomniała tegorocznym maturzystom, że ten najważniejszy sprawdzian dojrzałości już niedługo. Ceremoniału rozpoczęcia balu studniówkowego dopełniło zdanie „Poloneza czas zacząć” i nastąpiła ta długo oczekiwana chwila, gdzie młode damy i młodzi dżentelmeni zaprezentowali się w tańcu pełni gracji i elegancji. Następnie uczniowie klas maturalnych podziękowali wszystkim obecnym za ciepłe słowa otuchy w zmierzeniu się z tym jakże ważnym egzaminem.
W tym roku pierwszego poloneza poprowadziła pani "kapitan" Anna Wilk wraz ze swoją dzielną załogą panią Celiną Tańską i panem Cezarym Lewandowskim. Część oficjalną zakończył walc profesorski.
Uwieńczeniem wstępu do dobrej zabawy, był wzniesiony toast. Rozpoczęło się szaleństwo studniówkowej nocy, zgodnie ze słowami pani Dyrektor, które brzmiały „Takie wyniki na maturze otrzymacie, jakich rozrywek na studniówce zaznacie”.

Powodzenia za 86 dni!!

Loading the player ...