Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat, w ciągu których nie tylko zorganizowaliśmy spotkania dawno niewidzianych kolegów bądź współpracowników, ale przede wszystkim poprzez doświadczenie, entuzjazm, a także możliwości materialne, wspieraliśmy obecny system edukacyjny . Systematycznie, poprzez organizację lub finansowanie dodatkowych kursów i szkoleń motywujemy młodzież do osiągania lepszych wyników w nauczaniu. Wspieramy szkolenie zawodowe. Jednocześnie ciągle dbamy o budowanie dobrej atmosfery w szkole i kultywowanie tradycji.

Bal... nad balami

W sobotę, 8 lutego 2014 r., szkoła stała otworem dla nieco młodszych niż zwykle. O 10-tej w sali 217 spotkały się wróżki, księżniczki, pszczółki, biedronka, Zorro i inne bajkowe postacie, za które przebrane były dzieci nauczycieli „Samochodówki”. Wszyscy przybyli na bal zorganizowany przez panie: Ilonę Chillę, Annę Guziuk i Wiolettę Sokół.
Zabawę poprowadziło dwoje animatorów, którzy wcielali się w różne role. Były tańce i konkursy. Największą popularnością cieszyła się piosenka z refrenem, który chyba wszyscy znają „Będzie!Będzie zabawa! Będzie się działo! …”
Dzieci bawiły się min. z klownem i Myszką Miki. W przerwie na wszystkich: zarówno małych i dużych czekał słodki poczęstunek. Tuż po nim dalsza zabawa oraz wybór Króla i Królowej Balu. W końcu zjawił się ten, którego wszyscy wyczekiwali: Mikołaj z Panią Mikołajową. Dzięki nim każde dziecko wróciło do domu z super wrażeniami i paczką pełną słodkości.
Patrząc na uśmiech dzieci i zadowolenie ich rodziców, aż chce się powiedzieć: Do zobaczenia za rok

Bal... nad balami Bal... nad balami Bal... nad balami Bal... nad balami Bal... nad balami Bal... nad balami Bal... nad balami Bal... nad balami Bal... nad balami Bal... nad balami Bal... nad balami Bal... nad balami Bal... nad balami Bal... nad balami Bal... nad balami Bal... nad balami Bal... nad balami Bal... nad balami Bal... nad balami Bal... nad balami Bal... nad balami Bal... nad balami Bal... nad balami Bal... nad balami Bal... nad balami Bal... nad balami Bal... nad balami Bal... nad balami Bal... nad balami Bal... nad balami Bal... nad balami Bal... nad balami